Den Selvejende Institution Amarok’ har d. 6. September 2022 fået en betinget godkendelse. Den endelige godkendelse er fastlagt d. 31. December 2022.

Den Selvejende Institution Amarok’ har plads til 9 drenge i alderen 13-17 år, med mulighed for efterværn når de fylder 18. Derudover tilbyder vi i ekstraordinære tilfælde anbringelser i fjorden. Dette skal ansøges om ved visitation.

Den Selvejende Institution Amarok’ åbnede d. 04.01.2021, som et konsulentfirma som tilbød enkeltmandsprojekter for kommuner, og det offentlige, som vil anbringe børn udenfor hjemmet, men var uden pladser i landets døgninstitutioner.

Om navnet Amarok’ (Ulv)

På billedet ses en ulveflok: De 3 første er de gamle eller syge, de sætter tempoet for hele flokken. Hvis det var omvendt ville de blive efterladt og miste kontakten til resten af flokken. I tilfælde af bagholdsangreb ville de blive ofret. Efter dem følger 5 stærke, frontlinjen. I midten følger resten af medlemmerne i flokken. Efter dem følger endnu stærke 5 medlemmer af flokken. Sidst og alene følger alfahannen. Han styrer alt bagfra. I den position kan han se alt og bestemme retningen. Han ser hele sin flok. Flokken bevæger sig i henhold til ældstes tempo og viden, styret og beskyttet af de stærkeste, hjælper hinanden, holder øje med hinanden.

De unge som vil blive anbragt i Amarok’ vil blive en del af vores “ulveflok”. Beskyttet af resten af “flokken” i form af veluddannet personale, og sammen med andre beboere, vil de sætte tempoet for deres egen udvikling, indtil den dag de bliver klar til at drage afsted for sig selv, hvor institutionen stadig vil være et vigtigt netværk i deres liv.